Menu

STEM UIT DE WIJK

STEM UIT DE WIJK - Uitslagenavond bij stemmers thuis in Rotterdam Noord en IJsselmonde

Gepubliceerd op: 16/03/2017 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Op woensdagavond was de spannende ontknoping van de Tweede Kamerverkiezingen 2017. De VVD en de PVV zijn de grote winnaars in Rotterdam. De Partij van de Arbeid (PvdA) is de grote verliezer en is voorbijgegaan door de nieuwe partij DENK.


Lees verder

LIVEBLOG - Volg de Tweede Kamer Verkiezingen op OPEN Rotterdam

Gepubliceerd op: 15/03/2017

15 maart gaan we naar de stembussen om de afgevaardigden voor de Tweede Kamer te kiezen. Blijf op de hoogte van de verkiezingen via ons liveblog!
 
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Politici steunen vrijwilligers die vluchtelingenproblematiek aanpakken

Gepubliceerd op: 15/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar de reportage over de vluchtelingen die uit een isolement proberen te komen met VNL/Leefbaar, D66 en GroenLinks.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Stickers tegen verwildering

Gepubliceerd op: 14/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Wim Wiegman plakt stickers tegen het gedachtegoed van de PVV en met name tegen de verruwing en uitsluiting van bevolkingsgroepen door Geert Wilders. ‘Ik ben geen politicus, maar wat ik wel kan doen is de straat op om actie te ondernemen.’Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Hoe denken verschillende partijen over arbeidsdiscriminatie?

Gepubliceerd op: 13/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar arbeidsdiscriminatie met VVD, Christenunie-SGP en NIDA.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Rotterdamse politici worden geconfronteerd met de zorg problematiek

Gepubliceerd op: 11/03/2017 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar de zorg, waar de wijkverpleger het druk heeft.Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Rotterdamse politici worden geconfronteerd met armoedeproblematiek

Gepubliceerd op: 10/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar de armoede die nog altijd speelt in Rotterdam.

Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Vrouwen verenigen zich op Zuid op Wereldvrouwendag

Gepubliceerd op: 09/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

In Stem uit de Wijk zijn we In Theater Islemunda in IJsselmonde waar internationale vrouwendag gevierd werd. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt 1 ding duidelijk: er is behoefte aan meer vrouwen in de politiek.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Het onderbuikgevoel van de oudere generatie Noorderlingen

Gepubliceerd op: 09/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Kitty is wereldberoemd in Noord. Niet alleen omdat ze geen blad voor de mond neemt, maar ook omdat ze evenementen in de wijk organiseert, vrijwilligerswerk doet en voor mensen klaarstaat. Toch merkt ze dat ze een bepaalde doelgroep in de wijk niet bereikt.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Opzij opzij opzij voor statushouders

Gepubliceerd op: 07/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Stichting Hoedje van Papier organiseert in theater ‘t Kapelletje een gezamelijk koor bestaande uit statushouders en wijkbewoners. Het doel is om de sociale cohesie te bevorderen. De tekst: ‘We kunnen nu niet blijven. We kunnen nu niet langer blijven staan’ van het liedje Opzij Opzij Opzij, heeft een hele andere betekenis als vluchtelingen het zingen.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - ‘Ik geloof niet echt in wat politici zeggen’

Gepubliceerd op: 06/03/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Stichting Isaak & De Schittering heeft onlangs een derde voedselcentrum geopend op Rotterdam Zuid. Ze verkopen daar allerlei levensmiddelen tegen een lage prijs. Hun assortiment bestaat vooral uit de overschotten van andere supermarkten. Wij volgen een alleenstaande moeder die gebruikt maakt van het voedselcentrum.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Politiek in de kappersstoel

Gepubliceerd op: 02/03/2017 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

De barbershop of kapperszaak is van oudsher een plek waar veel wordt gepraat. Maar gaat het in de kappersstoel dan ook over politie me de komende Tweede Kamerverkiezingen in het verschiet? We peilen de stemming bij Rotterdam Barbers en J&A kappers.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - De zorg moet beter georganiseerd worden

Gepubliceerd op: 01/03/2017 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Het Geheugenpaleis is een plaats waar ouderen die vergeetachtig worden terecht kunnen. Daar kunnen ze hun geheugen trainen en eigenlijk ook gewoon gezellig samen zijn. De politieke voorkeur is er nogal flink verdeeld, maar over een ding zijn ze het roerend eens: de zorg moet beter geregeld worden.


Lees verder

STEM UIT DE WIJK - ‘Meer dan alleen steunkousen aandoen’

Gepubliceerd op: 28/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Door de bezuinigingen in de zorg hebben ook de wijkverzorgers klappen gevangen. Ineke van der Poorten loopt al 17 jaar haar rondje in Rotterdam-Noord om mensen van zorg te voorzien. Het grote verschil tussen vroeger? Nu heeft ze soms 12 bezoeken op een dag, voorheen waren dat er twee in een ochtend.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Buurtsteunpunt helpt buurtbewoners in Beverwaard

Gepubliceerd op: 27/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Buurtsteunpunt Beverwaard wil als woonkamer van de wijk fungeren en mensen met elkaar in contact brengen. Met taallessen en ondersteuning bij allerlei papierwerk proberen zij bewoners te helpen. Het Leger des Heils werkt samen met Stichting House of Hope om op die manier de wijk Beverwaard sociaal sterker te maken.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - We moeten ons niet gek laten maken door allerlei nieuwe partijen

Gepubliceerd op: 24/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Loopgroep Varkenoord van Rotterdam Atletiek loopt tweewekelijks door de wijk en dan worden ook de politieke onderwerpen niet geschuwd. Een van de lopers vindt dat er te veel bombarie wordt gemaakt omtrent de nieuwe partijen in het politieke bestel. Vind jij deze partijen een aanwinst?
Lees verder

’Participatiemaatschappij werkt niet in de grote stad’

Gepubliceerd op: 23/02/2017 redacteur: Celeste Boddaert

Buurtwinkel Liskwartier is voor veel bewoners een lichtpunt in de wijk. Ze worden hier geholpen door vrijwilligers met gemeentelijke en administratieve problemen. Volgens Bernice Roos van bewonersorganisatie Bergpolder Liskwartier hebben zij de taak van de oude deelgemeente overgenomen.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Kinderen basisschool dansen en rappen voor goed doel

Gepubliceerd op: 22/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Bij basisschool RK De Regenboog namen kinderen uit groep 6, 7 en 8 het initiatief om geld in te zamelen voor Malawi. Het is een van de voorbeelden van hoe de mensen uit wijk zich inzetten voor anderen.
Lees verder

STEM UIT DE WJK - Liever een Mark dan een Mohammed?

Gepubliceerd op: 20/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

De jongerentak van politieke partij Denk organiseerde afgelopen week een bijeenkomst op het partijkantoor op de Schiekade. Ondanks de moeizame verhouding met de pers, mede door de recente trollenaffaire van deze jongerenafdeling, kreeg OPEN Rotterdam een primeur en mocht er als enige media bij zijn.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Helpt verhoging van de bijstand tegen armoede?

Gepubliceerd op: 16/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Stichting Rotterdamse Sociale Alliantie organiseerde afgelopen week in kenniscentrum Dona Daria een discussiebijeenkomst over het onderwerp: ‘Armoede en geluk’. Volgens organisator Hans Goosen is een oplossing voor armoede het verhogen van de bijstand.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Kunst- en cultuursector heeft financiën nodig

Gepubliceerd op: 15/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Sanne Lansdaal is cultuurscout in Noord. Ze stimuleert kunstenaars en bewoners om creatieve ideeën waar te maken in de wijk. Wat de kunst- en cultuursector in Noord nodig heeft zijn volgens haar financiën.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Theo Coskun: ‘Noord is booming’

Gepubliceerd op: 10/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Volgens oud-raadslid van de SP en huidig vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Noord, Theo Coskun, is Noord hip en happening. Hij noemt voorbeelden als de opgeknapte zaken onder de oude Hofpleinlijn en de nieuwbouw in de Bloklandstraat in het Oude Noorden.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - Muziek geeft jongeren een stem in Islemunda

Gepubliceerd op: 09/02/2017 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Elizabeth wordt net na de verkiezingen in maart 18, maar toch is ze al heel bewust met de verkiezingen bezig. Ze gaat wekelijks naar de Open studio in Podium Islemunda om daar met anderen muziek te maken. Tijdens het avondmaal vooraf schuwen ze daar de politieke discussies niet.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK - ‘Poltiek is oude lullentaal’

Gepubliceerd op: 07/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

Dejaneira Rustveld is bedenker van het project: Voici La Femme (VLF). Ze zet zich in voor meiden en jonge vrouwen met bagage, zodat zij vanuit eigen kracht een positie claimen in de samenleving. Dat doet ze door middel van coaching en groepsbijeenkomsten.
Lees verder

STEM UIT DE WIJK: Weinig vertrouwen in de politiek op Zuid

Gepubliceerd op: 02/02/2017 redacteur: Daniela Silvestri

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen maken we de serie ‘Stem uit de Wijk’. We onderzoeken daarin wat de Rotterdamse kiezers belangrijk vinden. Verslaggever Roelof doet onderzoek in IJsselmonde en vraagt wat de kiezers daar belangrijk vinden.
Lees verder

NIEUW: Achtergronden van Rotterdamse kiezers in Stem Uit de Wijk

Gepubliceerd op: 01/02/2017 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Stem Uit De Wijk Links, rechts, zuid, noord! Wat ga jij stemmen tijdens de landelijke verkiezingen op woensdag 15 maart? En waarom? In de serie "Stem uit de wijk" maakt OPEN Rotterdam kennis met jou, de Rotterdamse kiezers en gaan we met je in gesprek over wat jij belangrijk vindt. Geef je mening via social media met hashtag #Stemuit010.
Lees verder
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)