Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Samen zingen is het medicijn tegen eenzaamheid

Samen zingen is het medicijn tegen eenzaamheid

Gepubliceerd: Woensdag 08 november 2017 14:56

Bij ontmoetingscentrum Huis Madelief in Hoogvliet worden er twee keer per maand gezellige ochtenden en uitstapjes voor eenzame ouderen georganiseerd. Deze week konden oude Rotterdammers voor het eerst samen zingen.

Huis Madelief is een project van de Dragon’s Heart Foundation. Deze organisatie is in 2004 opgericht door Jackie Chan om ouderen en kinderen in de achtergebleven gebieden van China te helpen. In 2011 is de Europese tak, JC Dragon’s Heart Europe, opgericht. Deze tak biedt hulpverlening aan kansarmen, gehandicapten en ouderen.

Het project Huis Madelief is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen en weinig sociale contacten meer hebben. “Mensen kunnen hier binnen komen voor een kopje koffie en een praatje”, vertelt Kitty Engelmoer. “Er zijn verschillende doelgroependie hier kunnen langskomen; de ouderen maar ook andere mensen die eenzaam zijn.”

OPEN Rotterdam ging langs bij een gezellige muzikale ochtend in Huis Madelief.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services