Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Rotterdamse modeontwerper eert Frida Kahlo

Zaterdag 15 juli 2017 11:48

Rotterdamse modeontwerper eert Frida Kahlo

Kostuumatelier La Costumeria, aan de Gouvernestraat 232, brengt dit weekend een hommage aan de Mexicaanse kunstenares en internationale stijl-icoon, Frida Kahlo. Met een tentoonstelling van verschillende kunstenaars uit Rotterdam en omgeving, lezingen, gedichten en live muziek, wil modeontwerper Sergio Cruz, de excentrieke Kahlo eren. Cruz putte al tijdens zijn studie aan de modeacademie in Mexico, zijn inspiratie uit Frida´s oeuvre en leven. Vorige week was het 110 jaar geleden dat Frida Kahlo werd geboren.

Vandaag, zaterdag 15 juli, wordt om 16.00 uur de tentoonstelling geopend met optredens van onder andere The Fox and The Cat en Camie Bonger draagt gedichten voor van Rick van der Made. Op zondag 16 juli geeft Christa Bode, vanaf 14.30 uur, de lezing 'Kijken naar Frida, jezelf zien'. In het atelier hangen werken van kunstenaars Shertise Solano, Ronnie Norte, Isabel Alonso Pola en Sergio Cruz zelf.

Fridah Kahlo (Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón) was een Mexicaanse surrealistische kunstenares. De thematiek van de schilderijen van Kahlo (1907-1954) is vervlochten met haar eigen, overwegend schrijnende, levensverhaal. Beroemd zijn haar intieme zelfportretten, waarin ze haar eigen identiteit en ervaringen exploreert. Ze vervaardigde meer dan 55 van dergelijke portretten. In 1913 werd ze op zesjarige leeftijd getroffen door kinderverlamming aan haar rechterbeen. Dit was de bron van een aantal complexen die ze haar hele leven zou meedragen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services