Menu

Race The Tube 2014

Directeur RET: "Sprinter Sanyu Fernandes heeft echt wat teweeggebracht"

Gepubliceerd op: 04/12/2014 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

De Rotterdamse editie van Race the Tube, een initiatief van OPEN Rotterdam, is online uitgegroeid tot een groot succes. Ook Pedro Peters, directeur van de RET, zag het Rotterdamse succesfilmpje voorbij komen op social media. "Sanyu Fernandes heeft echt wat teweeggebracht."

"Er zullen weinig mensen zijn die hem kunnen bijhouden, dus als die mensen nou allemaal de metro pakken, dan zullen wij het enorm druk krijgen", aldus Peters. Zelf heeft hij ook enthousiaste reacties ontvangen van reizigers:  "Mensen vertelden me met veel enthousiasme over het filmpje." De RET doet de sprinter een t-shirt cadeau. 

Bekijk de Rotterdamse editie van Race the Tube hieronder terug. Ook is het gesprek terug te luisteren met de Pedro Peters, directeur van de RET, uit de avondshow van Erwin v/d Bliek.
Lees verder

Rotterdamse 'Race the Tube' online groot succes

Gepubliceerd op: 03/12/2014 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

De Rotterdamse editie van Race the Tube, een initiatief van OPEN Rotterdam, is online uitgegroeid tot een groot succes. Verschillende media hebben de actie opgepikt en de video wordt nog steeds massaal gedeeld op social media.

Onder andere RTV Rijnmond, Hart van Nederland, NOS, SPITS, het AD, RTL Nieuws, en zelfs Dumpert hebben aandacht besteed aan het item.
Sprinter Sanyu Fernandes is verbaasd over het grote succes: "We hadden dit succes nooit durven dromen, de actie is helemaal uit de hand gelopen."

Het fenomeen Race the Tube is overgewaaid vanuit Londen. Zo’n soort actie was nog niet eerder in Nederland uitgevoerd. Dankzij OPEN Rotterdam en Sanyu Fernandes staat Rotterdam nu in de lijst tussen Londen, Stockholm, Boedapest en vele andere internationale steden.

Bekijk hieronder enkele enthousiaste Tweets over de actie: Lees verder

PERSBERICHT: Race the Tube Rotterdam initiatief OPEN Rotterdam

Gepubliceerd op: 03/12/2014

Race The Tube De 18-jarige Rotterdamse sprinter Sanyu  Fernandes is op verzoek van OPEN Rotterdam op 2 december 2014 de strijd aangegaan met de metro. Een sprint van circa 500 meter met een time to beat van ongeveer 1:49 min. Gekozen is voor het traject metrostation Beurs naar metrostation Leuvehaven, een route met obstakels zoals meer dan 100 traptreden en twee OV-Chipkaartpoortjes.

“Kapot, misselijk, hoofdpijn, benen die niet meer werken, maar ik voel me helemaal top"
Lees verder

"We hadden dit succes nooit durven dromen, het is helemaal uit de hand gelopen"

Gepubliceerd op: 03/12/2014 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Sanyu Fernandes De 18-jarige Rotterdamse sprinter Sanyu Fernandes is op verzoek van OPEN Rotterdam de strijd aangegaan met de metro. De 500 meter tussen metrostations Beurs en Leuvehaven wist de sprinter af te leggen 1:19 min. De sprint was inclusief trappen, ov-poortjes en zebrapaden.

Sanyu is een jonge, professionele sprinter van de Rotterdamse atletiekvereniging PAC Rotterdam. Hij vertelt in de ochtendshow van Jan Middelkoop hoe hij zijn unieke prestatie heeft kunnen leveren. Bekijk hieronder het filmpje.
Lees verder

Race the Tube: Rotterdammer rent net zo snel als de metro

Gepubliceerd op: 02/12/2014

Race the Tube De Rotterdamse sprinter Sanyu Fernandes is er in geslaagd om te voet de metro bij te houden.  De 18-jarige sporter stapte dinsdag uit de metro bij station Beurs in Rotterdam en slaagde er in om bij station Leuvehaven weer in dezelfde metro te stappen.
Lees verder
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)