Menu

OVER OPEN Rotterdam

OPEN Rotterdam is jouw lokale publieke omroep!
 
OPEN Rotterdam is vanaf 2013 de lokale publieke mediaorganisatie van Rotterdam en werkt samen met de Rotterdammers aan hyperlokale journalistieke nieuwsverhalen. OPEN Rotterdam werkt volgens het principe van de constructieve journalistiek en hanteert de ‘video en digital first' strategie.

Met een jong en kleurrijk team voegt OPEN Rotterdam Rotterdamse nieuwsverhalen toe aan het bestaande nieuwslandschap. Dagelijks worden de verhalen gepubliceerd op de website en social media en uitgezonden in het Rotterdamse tv-magazine, 010nu. OPEN Rotterdam wil Rotterdammers verbinden en een partner voor de stad zijn. Onze redactie maakt niet alleen reportages maar stuurt ook regelmatig vloggers op pad. De vloggers nemen je mee naar het Rotterdamse uitgaansleven, interessante evenementen en de leukste festivals.

Waar te zien en volgen
OPEN Rotterdam heeft twee tv-kanalen en een radiokanaal waarop FunX uitzendt. Verder publiceren wij uiteraard ook uit via YouTube en de verschillende social media kanalen als Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. OPEN Rotterdam ziet deze online kanalen als volwaardige mediakanalen en niet als ondersteunende marketingtools. Via onze website en app (te downloaden in de app store) kan je live meekijken of op een later moment terugkijken. Helemaal anno nu: op tv, online, livestream en on demand. 

Gedragen door de stad
Het bestuur van OPEN Rotterdam is een gemêleerd gezelschap van mediaondernemers, financiele kenners en communicatiespecialisten, allemaal met hart voor de stad. Daarnaast heeft OPEN Rotterdam een Programmabeleid Bepalend Orgaan met leden uit verschillende geledingen uit de stad zoals zorg, ondernemerschap, duurzaamheid, cultuur, onderwijs, religie etc. Deze mensen zetten zich allen onbezoldigd in voor de stad en daarmee voor OPEN Rotterdam.

Een van de beste lokale publieke omroepen
Zowel in 2015 als 2016 én in 2017 werd OPEN Rotterdam genomineerd voor Lokale Omroep van het Jaar. Deze erkenning maakt duidelijk dat Rotterdam met OPEN Rotterdam een van de zeven beste lokale publieke omroepen van Nederland heeft. Onze presentatrice Samantha Coleridge werd verkozen tot Presentatrice van het Jaar 2016

OPEN Rotterdam brengt jou je dagelijkse dosis aan Rotterdamse verhalen.

Kijk live OPEN Rotterdam TV
Ziggo digitaal tv kanaal 36 // Digitale tv van KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349

Kijk live
 Rotterdam Podium TV
Ziggo digitaal kanaal 32

Luister en kijk
 FunX Rotterdam
91.8FM

Deel deze pagina:
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)