Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Meerderheid Turkse-Rotterdammers stemt ja in Turks referendum

Meerderheid Turkse-Rotterdammers stemt ja in Turks referendum

Gepubliceerd: Dinsdag 18 april 2017 16:50

De uitslag van het Turks referendum is bekend. Het merendeel van de stemmers kiest voor de aanpassing van de grondwet. Door deze aanpassingen krijgt president Erdogan meer macht en kan hij langer regeren.In Nederland bestaat de Turkse gemeenschap uit ongeveer 400.000 Turkse-Nederlanders. 68,8 procent van Turkse-Nederlanders hebben ja gestemd, zo meldt DutchTurks.nl. De uitslag laat zien dat de meningen zeer verdeeld zijn en dat er veel burgers zijn die nog aan het idee zullen moeten wennen dat de grondwet veranderd zal worden. Turkije gaat van een parlementair systeem naar een presidentieel systeem.

OPEN Rotterdam ging de straat op om te peilen hoe de Rotterdammer zich voelt bij de uitslag van het referendum.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services