Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Internationaal Jeugdschaaktoernooi in Rotterdam

Internationaal Jeugdschaaktoernooi in Rotterdam

Gepubliceerd: Zaterdag 23 september 2017 11:05

Dit weekend vindt het vijfde BASAMRO Internationaal Jeugdschaaktoernooi plaats in Rotterdam. In het Maritiem Museum gaan, tijdens de lustrum van dit prestigieuze schaaktoernooi 4 teams de strijd met elkaar aan. De jonge schakers komen uit Moermansk, Sint-Petersburg, Île-de-France en Rotterdam.


De lustrum editie van dit prestigieuze toernooi wordt geopend door wethouder Adriaan Visser en niemand minder dan grootmeester en voormalig wereldkampioen Anatoly Karpov.

De deelnemers hebben allen de leeftijd tussen 10 en 16 jaar en het niveau is hoog. Onder deelnemers maken ook de 10-jarige Nederlands kampioen Machteld van Foreest en de Russische kampioen Irina (12) hun opwachting. De in Spijkenisse geboren Robby Kevlishvili is de ster van het Rotterdamse team. Bijna alle deelnemers deden afgelopen zomer mee aan het Jeugd-EK in Roemenië.

Naast de wedstrijden, is er ook van alles te beleven tijdens het toernooi. Machtelds oudste broer, Jorden van Foreest (18), Nederlands kampioen en ’s lands jongste grootmeester ooit, zal een simultaan spelen tegen een selectie van Rotterdamse schoolkinderen en een blind simultaan met museumbezoekers, terwijl de legendarische oud-wereldkampioen Karpov een masterclass zal verzorgen voor Rotterdamse schaakliefhebbers.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 23 september van 10.00 - 15.00 uur en zondag 24 september van 09.00 - 17.00 uur.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services