Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Hoelang blijft de Rotterdammer in Rotterdam wonen?

Hoelang blijft de Rotterdammer in Rotterdam wonen?

Gepubliceerd: Dinsdag 07 november 2017 17:27

28 procent van de Rotterdamse gezinnen gaat de stad uit vier jaar na de geboorte van het eerste kind, blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral hogeropgeleiden en gezinnen in een huurhuis vertrekken.

Eén van de redenen is dat jonge gezinnen groter willen wonen als er kinderen komen en vaak is daar onvoldoende ruimte voor in de stad. De woningen zijn ook vaak duurder in de Randstad, omdat de 4 grote steden (Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam) steeds populairder om te wonen en werken. Dan wijken de jonge gezinnen vaak uit naar de rand gemeentes die goedkopere huizen kunnen hebben.

Wij gingen daarom voor de OPEN Vraag naar Blijdorp en vroegen op de Stadhoudersweg; hoe lang blijf jij nog in Rotterdam wonen?Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services