Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Herdenken van verloren dierbaren op kaarsjesavond in Fonteinkerk Hillegersberg

Herdenken van verloren dierbaren op kaarsjesavond in Fonteinkerk Hillegersberg

Gepubliceerd: Vrijdag 03 november 2017 14:08

De Fonteinkerk in Hillegersberg stond donderdagavond 2 november in het teken van herdenking van verloren dierbaren. De Protestante gemeenschap van de kerk zocht aansluiting bij de traditionele Rooms-Katholieke gedenkdag Allerzielen.

“Allerzielen betekent verbondenheid van alle mensen, levenden en doden, en is een van origine Rooms-Katholieke traditie”, zegt Anje de Kuiper, predikant in de Fonteinkerk, “wij wilden daar als protestantse gemeenschap bij aansluiten, en speciaal voor deze gelegenheid hebben we onze kerkzaal sfeervol verlicht om dierbaren te kunnen herdenken”. De een steekt een kaarsje op, de ander gaat rustig zitten om te luisteren naar pianomuziek.

“Ik steek een kaarsje aan voor opa en voor ome Henk”, zegt Thijmen, “mijn opa is overleden en ome Henk is net terug uit het ziekenhuis, het gaat wel beter met hem maar nog niet helemaal”. Arend Jan de Vegter komt regelmatig in de kerk, omdat in hetzelfde gebouw zijn yogacursus wordt gehouden. “Ik ben twee jaar geleden mijn vrouw Tineke verloren na 60 jaar huwelijk zonder kinderen”, zegt hij, “de saamhorigheid op een avond als deze verlicht de pijn wel, maar het verlangen naar mijn vrouw blijft”.

Bekijk de reportage hier:Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services