Menu

Heijplaat, dorp tussen de containers

Heijplaat, dorp tussen de containers is een serie over een uniek stukje Rotterdam. 2000 mensen wonen tussen de bedrijvigheid van die haven, waar zo hard gewerkt wordt.

 
 

 

Aflevering 3
In de serie Heijplaat, dorp tussen de containers, zien we hoe het afloopt met de verbouwing van café restaurant Courzand. Sandy Warnaar leidt de verbouwing. Zal het haar lukken alles op tijd af te krijgen? Verder zien we dat er op zolder een bergruimte is, wat vond daar plaats? 

  
Aflevering 2
Bruin café, laag plafond, sfeer van zware shag en bier. Dat is Café Courzand op Heijplaat. Althans, dat was Café Courzand op Heijplaat. Want, Courzand gaat op de schop. Heijplater John de Roode en zijn zoon Kevin gaan Courzand weer op de kaart zetten.

 
Aflevering 1
Er staan veel verschillende soorten huizen dwars door elkaar heen. Groot, maar soms ook heel klein. Er is een vrijplaats voor kunstenaars. Daar woont zelfs iemand die is geboren in een kraakpand. En, op de zolder van Café Courzand, op een plek die nauwelijks begaanbaar is, zien we sporen uit een ver verleden…

 


Heijplaat, dorp tussen de containers is elke donderdag vanaf 18.15 uur te zien op OPEN Rotterdam.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)