Menu

Het OPEN Gesprek met de stad

Gepubliceerd op: 08/02/2017

Rotterdam in 2037. Hoe woon je? Hoe reis je? Hoe doe je boodschappen? Wat eet je? Wat gebeurt er bij jou in de straat? Hoe ziet je buurt eruit? Hoe communiceer je? Wat voor werk heb je dan en waar doe je dat werk? Allemaal vragen waar het gemeentebestuur een antwoord op moet formuleren. Dat gebeurt echter niet vanuit het stadhuis, maar wethouders en ambtenaren trekken de stad in om in gesprek te gaan met ons...de Rotterdammers.

Bewoners, bezoekers, ondernemers, vrijwilligers, bestuurders, studenten, werknemers, raadsleden, docenten, passanten, scholieren, iedereen mag meedoen en zijn wensen, dromen en delen met de stad. Deze ideeën heeft Rotterdam nodig voor HET VERHAAL VAN DE STAD. Het verhaal waarin Rotterdammers, samen de toekomst van de stad vormgeven.

In de serie 'Het OPEN Gesprek met de stad' doet OPEN Rotterdam wekelijks verslag van dit bijzondere project. Wil jij ook meepraten over de toekomst van onze stad? Ga dan naar gesprekmetdestad.nl en doe mee met het gesprek.

Aflevering 6 - In gesprek met wethouder Adriaan Visser
Hoe ziet Rotterdam er over tien jaar uit? Dit is de centrale vraag rond het Gesprek met de Stad, en in deze aflevering gaan we met Rotterdammers Kubra en Aslihan richting het stadhuis om in gesprek te gaan met wethouder Adriaan Visser. Terwijl zij de wethouder spreken, testen ze ook een rijdende bank uit die letterlijk het gesprek naar de stad moet brengen. Daarnaast spreken ze de wethouder zelf om aan te geven welke onderwerpen zij belangrijk vinden met betrekking tot Rotterdam.Aflevering 5 - Samen met Derek Otte in gesprek met de stad
Hoe ziet Rotterdam er over twintig jaar uit? Dit is de centrale vraag van het Gesprek met de Stad. In deze aflevering gaan we met stadsdichter Derek Otte de tram op om langs zijn favoriete gebieden in West te gaan. De dichter vertelt ons over zijn visie voor de toekomst, hoe hij deze plekken over twintig jaar ziet, en waarom hij Rotterdam zo’n prachtige stad vindt die ideaal is voor een dergelijk project.Aflevering 4 - Wat willen ondernemers in 2037 voor Rotterdam?
In de WTC Art Gallery was het ‘Gesprek met de Stad’ te gast bij de maandelijkse netwerkborrel van de groep ondernemers. De zakenmannen en vrouwen konden uit zeven vragen drie kiezen waar ze over mee wilden discussieren. Over het algemeen roepen de ondernemers op voor een ondernemersklimaat te zorgen waar samenwerken ‘buiten je eigen bubbel’ de standaart wordt. Ondernemer Hans Versnel kwam met een bizonder idee: waarom proberen we energie uit de Maas te halen? Die stroomt hard genoeg.Aflevering 3 - Directeuren gemeente gaan zelf het gesprek aan met Rotterdammers
Hoe ziet Rotterdam er over tien jaar uit? Dit is de centrale vraag rond het Gesprek met de Stad, en op deze zonnige marktdag lopen we mee met Tara Knecht, teamleider van de Veldacademie, en gaan een aantal directeuren van onze gemeente zelf het gesprek aan met Rotterdammers.


 
Aflevering 2 - Hoe denken studenten en Hoekenezen over de toekomst van Rotterdam?
Hoe denken studenten over de toekomst van Rotterdam? Deze en meer vragen werden gesteld tijdens een straatactie op de campus van de Erasmus Universiteit. Zowel Nederlandse als internationale studenten kregen de kans om hun zegje te doen. Opmerkelijk waren de uiteenlopende belevingen van deze grote groep; internationale studenten hebben hele andere opvattingen over de toekomst van Rotterdam dan Nederlandse studenten.
 


Aflevering 1 - Stadsexperts in gesprek met de gemeente over de toekomst van Rotterdam.
Hoe moet onze stad er in 2037 uit zien? Een vraag waar het gemeentebestuur een antwoord op moet formuleren. Dat gebeurt echter niet vanuit het stadhuis, maar wethouders en ambtenaren trekken de stad in om in gesprek te gaan met ons...de Rotterdammers. Eén van de manieren om in gesprek te komen is een bijeenkomst te organiseren van 'stadsexperts'. Deze experts zijn gevraagd deel te nemen omdat ze zich al jaren actief inzetten voor Rotterdam en de stad door en door kennen. Op vrijdag 3 februari was de startbijeenkomst in Zaal Staal - WTC Rotterdam. Tijdens het slotweekend van het IFFR gingen de projectmedewerkers het gesprek aan met festivalbezoekers in De Doelen Rotterdam.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina via:
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)