Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gemeente Rotterdam investeert in nieuw kunstgras

Gemeente Rotterdam investeert in nieuw kunstgras

Gepubliceerd: Vrijdag 29 september 2017 17:31

De gemeente Rotterdam gaat dit jaar negen kunstgrasvelden aanleggen bij een aantal Rotterdamse voetbalverenigingen. Dit doet het orgaan, omdat ze de discussie rondom het onderwerp ‘kunstgraskorrels’ zat is. “Het onderwerp komt steeds naar boven. En daarom investeren we nu in kunstgrasvelden met synthetische korrels.”

R.v.v. Linker Maas Oever uit IJsselmonde is een van de clubs die zo’n nieuw veld krijgt. “Bij ons was er gewoon een nieuw veld nodig. Wij hadden een hybride voetbalveld (gras en kunstgras), dat aan vervanging toe was”, aldus algemeen secretaris Marcel van der Meulen. “Dat we dan nu het beste van het beste krijgen, is helemaal geweldig.”

De discussie ging vooral over het kunstgras met rubbergranulaat. Dit zou kankerverwekkend zijn en dus schadelijk voor de gezondheid. “Het RIVM heeft twee keer onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat sporten op deze velden gewoon veilig is.

Waarom zou je dan investeren in nieuwe velden? “De discussie waait steeds weer op en daarom besloot de gemeente nieuwe velden met de synthetische korrels aan te schaffen”, vertelt adviseur sportterreinen Gert van Nes.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services