Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Festival Afrovibes werkt samen met Black Achievement Month

Festival Afrovibes werkt samen met Black Achievement Month

Gepubliceerd: Zaterdag 07 oktober 2017 15:36

Afrovibes is een festival dat theater, dans, muziek, poëzie, film en design uit Afrika naar Nederland brengt. Het festival werkt samen met de Black Achievement Month. Het festival is te zien in het Maastheater en het Euromastpark.

Elke maand is het concept Fresh in het Maaspodium. Hierbij krijgt een jonge maker de sleutel van het Maaspodium. Zij mogen zelf een avond samenstellen van verschillende disciplines zoals muziek, dans en theater. Deze keer staat Fresh in het teken van Afrovibes en is de Zuid-Afrikaanse dichter en theatermaker Koleka Putuma uitgenodigd. Zij heeft Nederlandse jonge makers uitgekozen om mee samen te werken.

Een van hen is Gershwin Bonevacia. Hij is heel blij dat zij hem heeft uitgenodigd: “Ik vind het belangrijk om mee te doen aan Afrovibes, omdat er toch wel een beetje diversiteit ontbreekt op de mainstream podia’s en in theaters.”

Het hele weekend lang zijn er voorstellingen van Afrovibes in het Maaspodium en het Euromastpark zoals Afriqueer, pop-up act Kirvan Fortuin, Jonga en Sac au Dos.

Afrovibes is een samenwerking aan gegaan met Black Achievement Month. In deze maand kan iedereen kennis maken met de zwarte geschiedenis. Er zijn exposities, debatten, theater, dans en film. Zwarte rolmodellen krijgen een podium.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services