Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Erasmusweek 2017 zit er alweer bijna op

Erasmusweek 2017 zit er alweer bijna op

Gepubliceerd: Zaterdag 28 oktober 2017 11:14

De beroemdste Rotterdammer aller tijden, Desiderius Erasmus, is geboren op 28 oktober (1466-1535). Rond zijn verjaardag worden jaarlijks allerlei activiteiten georganiseerd; de Erasmusweek die tot en met 29 oktober duurt.

Het thema van deze speciale week is dit jaar 'Vrede kun je leren'. Erasmus was namelijk de eerste die mensen in Europa, met zijn befaamde vredespublicatie, over vrede leerde. Op zaterdag 28 oktober wordt door Peter van Dungen, die 25 jaar de algemeen coördinator van het Internationale Netwerk van Vredesmusea is geweest, hierover een lezing gegeven.

Ook kunnen geïnteresseerden dit weekend meedoen aan de Human Library Erasmus Special in de hal van de Centrale Bibliotheek. Hier leen je geen boeken, maar interessante mensen. Mensen die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt. Net als in de bibliotheek, kunnen bezoekers kiezen welk ‘boek’ ze willen ‘lezen’. Ook gaan het 'boek' en de 'lener' met elkaar in gesprek naar aanleiding van een citaat van Erasmus.

Dit weekend zijn er nog een tal van andere activiteiten. Kijk voor het volledige programma op www.erasmusrotterdam.com


Proef hier alvast een beetje de sfeer. Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services