Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Een super bijzondere baan: Visagie van overledenen

Een super bijzondere baan: Visagie van overledenen

Gepubliceerd: Donderdag 10 augustus 2017 17:31

Aan de voorgevel is het bijna niet te zien, maar op de Zwaanshals zit het Logistiek Dienstencentrum Rijnmond, waar overleden Rotterdammers worden verzorgd ter voorbereiding op hun uitvaart. Dit is één van de locaties waar Monique Rijnbende-Blom de haar- en gezichtsverzorging van overledenen op zich neemt.“Ik ben hier eigenlijk in beland door mijn man, die werkt ook in de uitvaart, en omdat ik van origine kapster ben werd aan hem gevraagd of ik ook eventueel het haar van overledenen wilde doen. Daar zag ik helemaal niks in, totdat ik zelf drie dierbaren in korte tijd verloor en vond dat ze daar wel wat meer aan hadden mogen doen”, aldus Monique.

De werkzaamheden variëren van het wassen van de haren en het opmaken van overledenen tot het restaureren van de gezichten van slachtoffers van bijvoorbeeld verkeersongevallen, zodat deze weer toonbaar zijn voor nabestaanden.

De uitvaartbranche is er wel één die met veel vooroordelen te maken heeft. De vraag die Monique en andere vakgenoten vaak krijgen, is hoe ze dit ogenschijnlijk sombere werk volhouden. “Ik heb wel eens dat ik op straat loop en mensen mij herkennen, omdat ik pas bij hen ben geweest, en dat ze tot de dag van vandaag dankbaar zijn voor wat wij voor hun overledenen hebben gedaan”, zegt uitvaartchauffeur Jean Louis. Waaraan Monique toevoegt: “Dat neem je mee, dat blijft in je hoofd, die dankbaarheid. Dat is het”.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services