Menu

DE ZOMER IS OPEN

Roffa Mon Amour Festival voor het eerst met een kidsprogramma

De vijfde editie van Roffa Mon Amour Festival is aangebroken. Dit jaar voor het eerst met een kidsprogramma.Twaalf dagen lang worden er verschillende films van opkomende regisseurs vertoond op het dak van station Hofplein.
Lees verder

Fort-Fest wordt gevierd in oud fort van Hoek van Holland

Dit weekend was de eerste editie van het Fort Fest in Hoek van Holland. Het oude Fort 1881 was voor even decor van muziek, marktkraampjes en kunstwerken.
Lees verder

Expedition Festival daalt voor de vijfde editie neer in het Kralingse Bos

Na Erasmuspark en Ahoy, wordt het Expedition Festival dit jaar in het Kralingse Bos gehouden. Met verschillende genres op vier podia, sluiten Kelis en Busta Rhymes deze vijfde editie af in regenachtig Rotterdam.
Lees verder

Op pad met het jeugdvakantie paspoort

Het is weer zomer! Dit betekent een nieuwe editie van het Jeugd Vakantiepaspoort. Van 8 juli t/m 20 augustus kunnen kinderen hiermee ruim 150 toffe activiteiten in Rotterdam en omstreken gratis of met flinke korting ondernemen.
Lees verder

Zomerfestival Tarwewijk zorgt voor verbinding

Het was feest in de Tarwewijk. De bewoners van de Blankenburgstraat organiseerden namelijk het Tarwewijk Zomerfestival.
Lees verder

Kaapse Dansweek zorgt voor verbinding

LT Dans start vandaag t/m 14 juli met de Kaapse Dansweek. Twee groepen kinderen creëren in één week een voorstelling. Deze voorstelling is een combinatie van dans, muziek, spel en beeldende kunst. Het centrale thema is ‘verbinding’.
Lees verder

North Sea Round Town: jazz, dj's en spoken word door de hele stad

Niet alleen in Ahoy komen jazzfanaten aan hun trekken tijdens het North Sea Jazz Festival. Vanaf 7 juli t/m 9 juli traden diverse muzikale grootheden op in Rotterdam, maar er was meer.
Lees verder

Sprookjesfestival in Sidelingepark brengt buurtbewoners dichter bij elkaar

Het sprookjesfestival brengt vele sprookjes tot leven in het Sidelingepark. Ali Baba en de 40 rovers trokken voorbij, maar ook Alice in Wonderland was van de partij. Het doel van het feest is om de bewoners van Overschie dichter bij elkaar te brengen.
Lees verder

Fusion Festival verbindt in het Oude Noorden

De vierde editie van het Rotterdam World Music Fusion Festival begint vandaag in ‘t Klooster in het Oude Noorden en duurt tot en met zaterdag 8 juli. Vier dagen staan Patrick Lauwerends & Friends en andere artiesten op het podium.
Lees verder

De Ronde van Kralingen in een nieuw jasje

De Ronde van Kralingen is al meer dan zestig jaar oud. Na vele jaren waarin het evenement niet meer gehouden werd, wordt er sinds twee jaar weer volop gefietst.
Lees verder

Speeltuinvereniging De Vaan viert 90ste verjaardag

Hoewel het de afgelopen dagen geen mooi weer is geweest, was er bij speeltuinvereniging De Vaan toch reden voor een feestje. De vereniging bestaat namelijk in juli 90 jaar en is daarmee de oudste speeltuin van Rotterdam.
Lees verder

Feestelijke weekend in de Rotterdamse wijken

Dit weekend is er genoeg te doen in de wijken van Rotterdam. Daarom is het waarschijnlijk lastig om te beslissen wat je gaat bezoeken. Daarom even een overzicht van alle evenementen die zaterdag 1 juli plaatsvinden.
Lees verder

Vloeken in de Kerk tijdens De Parade

Voor het eerst zijn niet alle voorstellingen van De Parade op het festivalterrein. In de Waalse Kerk staat het theatergezelschap Vloeken in de Kerk met een voorstelling over het leven in een bubbel.
Lees verder

De Zomer is OPEN - São João Festival brengt Rotterdam in Kaapverdische sferen

Het São João Rotterdam, het oudste multiculturele festival op het Heemraadsplein, brengt Rotterdam in Kaapverdische sferen. Een hele dag genieten van muziek, dans, workshops, exposities en lekkere hapjes.
Lees verder

Kinderen spelen jazz tijdens Kid Dynamite Festival op Deliplein

Met een spetterend optreden van The Ploctones komt er een einde aan deze editie van het jaarlijks Kid Dynamite Jazz Festival. Zondagmiddag hebben zowel kinderen als hun ouders kunnen genieten van verschillende jazz optredens op het Deliplein in Katendrecht.
Lees verder

Parade weer neergestreken in Rotterdam

De Parade opent haar poorten als eerst in het Museumpark in Rotterdam! Tijdens deze 27e editie spelen onder andere voorstellingen van Jan Rot, Rundfunk, Mugmetdegoudentandm Alida Dors, Keja Klaasje Kwestro en Toneelgroep Oostpool. Voor het tweede jaar op de Parade toont kunstenares Elise van der Linden, in samenwerking met museum de Fundatie, haar expositie. Ook wordt er een minikerkdienst gespeeld in de Waalse Kerk op locatie.


Lees verder

Basisschoolleerlingen treden op tijdens het Rotterdam Bluegrass festival

Het Pijnackerplein is van 23 tot en met 25 juni het toneel voor het Rotterdam Bluegrass Festival. Internationale en lokale artiesten treden op. Dit jaar was er ook een heel bijzonder optreden. Leerlingen van de basisschool Het Plein hebben na slecht vijf weken oefenen een optreden op het festival.
Lees verder

WINACTIE - De Parade Rotterdam I [AFGESLOTEN]

Vanaf 23 juni kan iedereen weer genieten van de theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen in theatertenten tijdens De Parade Rotterdam! Langer dan een week zal de beroemde draaimolen in het Museumpark staan.
Lees verder

Nieuw muziekfestival in Rotterdam: Pilgrim Harbour

Historisch Delfshaven is de afgelopen dagen het decor geweest van Pilgrim Harbour, een nieuw muziekfestival in Rotterdam. 
Lees verder

Eerste editie Kannen & Kruiken in Rotterdam afgetrapt

Het Kannen & Kruiken festival startte donderdag zijn eerste editie in Rotterdam. Eerder kregen al Amersfoort en Maastricht te maken met de speciaal bieren, foodtrucks en wijnen. Nu is het in Het Park aan Rotterdam de beurt. Organisator Paul Niezen neemt ons mee.
Lees verder

Sodade festival neemt Rotterdam over met Kaapverdiaanse cultuur

Het Sodade festival in De Doelen was een groot succes. Zaterdag 10 juni 2017 gaat de boeken in als de dag dat Rotterdam veranderde in één van de Kaapverdische eilanden.
Lees verder

Bon Voyage geeft een retrogevoel tijdens de Dakendagen

Waan je even in het Frankrijk van de jaren ’60 op het dak van de Lijnbaanflat bij de Joost Banckertsplaats. Onderwater Producties speelt Bon Voyage met Franse chansons en een retrogevoel.
Lees verder

Talkshow Dakenvragen heeft oplossing voor verdichting Rotterdam

Welke rol moeten daken vervullen bij het zogenaamde ‘verdichten’ van de stad? Als er meer mensen willen wonen, kan een stad beter omhoog groeien dan verder opzij. Toch? Bij Talkshow: Dakenvragen gingen ze op zoek naar het juiste antwoord.
Lees verder

Wonen op Rotterdamse daken bij Didden Village

Een monumentaal negentiende-eeuws pand in Rotterdam West kreeg een opvallende dakuitbreiding voor de Rotterdamse Dakendagen.
Lees verder

Kamperen op het Dakpark tijdens de Dakendagen

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de Dakendagen is er ook een overnachtingsmogelijkheid geregeld op het Dakpark in Delfshaven. Bezoekers hebben hun tent op gezet en nemen een lekker bad in de hottub.
Lees verder

Muziek luistert het epicentrum van de Dakendagen op

De Rotterdamse zangeres Eline Mann beet vandaag het spits af op het podium van Parking Westblaak. UIT ROFFA programmeert hier tijdens de Dakendagen jong podiumtalent, van singer-songwriters tot Nederlandstalige muziek.
Lees verder

LIVE TALKSHOW: FUTURE FLUX FESTIVAL - ZATERDAG

De eerste dag van het Future Flux Festival was een groot succes. Wij waren erbij met een mobiele live talkshow en spraken acht spraakmakende gasten van het festival.
Lees verder

Dreamwalkers steken Lijnbaanflats over op Higline tijdens Dakendagen

Zou jij het durven? Vier jongens van Dreamwalkers lopen vandaag over een Highline, gespannen tussen de twee daken van de Lijnbaanflats. De Highlines hangen op 40 meter hoogte en zijn 130 meter lang.
Lees verder

LIVE TALKSHOW: Future Flux Festival - VRIJDAG

Het Future Flux Festival is van start en OPEN Rotterdam is erbij. Volg twee dagen lang de mobiele live-talkshow vanaf de Onderzeebootloods RDM Rotterdam en kom alles te weten over nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie.
Lees verder

De Zomer is OPEN!

De Zomer is OPEN [2017] Het Rotterdamse festival seizoen gaat weer van start. En ook deze zomer is OPEN Rotterdam overal bij. De hele zomer lang volgt OPEN Rotterdam met reportages en impressies (bijna) alle festivals en evenementen in Rotterdam. We trappen af met de Rotterdamse Dakendagen, Future Flux Festival en het Sodade festival in het weekend van 9, 10, 11 juni. Drie festivals waarvan OPEN Rotterdam mediapartner is.
Lees verder
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)