Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
De Trap genomineerd voor Dutch Design Award

De Trap genomineerd voor Dutch Design Award

Gepubliceerd: Woensdag 18 oktober 2017 17:52

De Trap is genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Habitat. De steigerinstallatie, ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, stond tijdens de manifestatie 'Rotterdam Viert de Stad' in het voorjaar van 2016 op het stationsplein. 

De Trap was een eerbetoon aan 75 jaar Wederopbouw. Het idee kwam van Winy Maas, één van de eigenaren van het architectenbureau. De toeristentrekker bevatte 140 treden en bracht de bezoeker naar het dak van het Groothandelsgebouw, een icoon in de geschiedenis van de wederopbouw.

“Dit is een geniale ingreep in de stad geweest, juist door de lichtheid en de eenvoud. Met minimale middelen is hier een optimaal effect gecreëerd. Juist de tijdelijkheid van het project verleidde veel mensen om het te komen beleven. Een sterke zet", zegt de selectiecommissie van de Dutch Design Award. Ook vinden ze het "humoristisch om van iets functioneels als trappenlopen een niet-te-missen ervaring te maken" en zien zij "veel toekomst in de ‘Tweederopbouw’ visie van MVRDV.” 

"Het is een super gevoel", vertelt Feder Bron, projectleider bij MVRDV. "Wij waren al verrast door het succes van De Trap, want het project zou er in eerste instantie maar vier weken staan. Uiteindelijk hebben we dit verlengd met een week! Wij waren eerst bang dat mensen het spannend zouden vinden, maar op een gegeven moment ging er duizend man per uur overheen.” Bron is verrast door de nominatie, maar gaat nu voor goud; "Nu willen we 'm winnen ook!'


Wij waren bij de opening van De Trap. Bekijk onze reportage terug!

 
En natuurlijk bij de feestelijke afsluiting.
 
 

Via deze website kan je stemmen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services