Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Coffeeshop Trefpunt moet sluiten

Coffeeshop Trefpunt moet sluiten

Gepubliceerd: Donderdag 26 oktober 2017 18:02

Geen jointjes meer roken aan de Botersloot 7. Coffeeshop t’ Trefpunt moet namelijk sluiten van burgemeester Aboutaleb. Het probleem? De shop ligt binnen een straal van 250 meter van het Luzac College. Bedrijfsleider Mo is teleurgesteld in het beleid en riep buurtbewoners en klanten op, om de raadsvergadering van donderdag 26 oktober bij te wonen.

Arno Bonte van de SP vindt Coffeeshop t’ Trefpunt een voorbeeld van een goede coffeeshop. “Wij kregen als gemeente een ondertekende brief vanuit buurtbewoners. De brief had honderd handtekeningen. Het gaat hier om bewoners en niet om vaste klanten, dat geeft wel wat aan.”

Buurtbewoner Bart laat weten dat er nooit problemen waren met de shop. “Ik vond het juist fijn, het gaf ook een gevoel van veiligheid, doordat er bewaking stond. Nu t’ Trefpunt gesloten is, staan er regelmatig jonge gasten voor de deur, die staan daar niet de bloemetjes water te geven.”

Burgemeester Aboutaleb gaf tijdens de actualiteitenvergadering aan dat het drugsgebruik voor jeugd, op wat voor manier dan ook, niet gestimuleerd moet worden. En daar wilde Coffeeshop t’ Trefpunt best gehoor aan geven. “We wilden de openingstijden aanpassen en zelfs verhuizen, maar daar heeft de gemeente dus nooit gehoor aan gegeven”, aldus bedrijfsleider Mo.

Op 9 november gaat de gemeenteraad verder in beraad.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services