Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Burak Yildiz van SP neemt plek in Rotterdamse raad over van Querien Velter

Burak Yildiz van SP neemt plek in Rotterdamse raad over van Querien Velter

Gepubliceerd: Woensdag 04 oktober 2017 16:44

Querien Velter van de SP verlaat op 12 oktober de Rotterdamse gemeenteraad. Burak Yildiz neemt haar plek over in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Hij is al actief geweest in Rood, de jongerenafdeling van de SP.


We gaan met Burak naar het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport. Dat is een plek waar ongedocumenteerden worden vastgezet en daarna mogelijk worden uitgezet. “Ik ben hier binnen geweest en leerde daar een jongen van 17 kennen. Ik zag hoe het systeem kan werken voor mensen die buiten de boot vallen. Dat maakte zoveel indruk op mij dat ik er iets tegen moest doen. Sindsdien ben ik altijd actief geweest met betrekking tot vluchtelingen”, verklaart Burak de oorsprong van zijn politieke carrière.

Hij neemt het stokje over van Querien die met haar eigen bedrijfje dusdanig succes heeft dat ze het qua tijd niet meer kan bolwerken. “Gemeenteraad kost toch wel dertig tot veertig uur in de week soms. Dat is lastig combineren. Bovendien ben ik op zoek naar een huisje en dat zal buiten Rotterdam zijn”, vertelt het aftredend raadslid van de SP.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services