Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
BLOG - G1000 Rotterdam

BLOG - G1000 Rotterdam

Gepubliceerd: Zaterdag 01 juli 2017 09:11

Bijna 1000 Rotterdammers zijn op zaterdag 1 juli met elkaar in discussie en dialoog gegaan tijdens de G1000: een burgertop georganiseerd door LOKAAL in De Doelen. OPEN Rotterdam was erbij! Lees en kijk ons verslag nu terug!

De deelnemers zijn met elkaar het gesprek aangegaan en gezamenlijk gaan nadenken over het grootste thema: hoe bewaren we de vrede in onze stad met elkaar?
 


17:00 - LIVEBLOG afgesloten
De G1000 is afgesloten, daarmee is ook dit liveblog ten einde. 

16.30 - De G1000 Rotterdam is klaar: hoe is het gegaan?
Het zit erop: de G1000 Rotterdam is achter de rug. De hele dag zijn ze met elkaar in overleg geweest, de 1500 Rotterdammers die meededen aan G1000. Met goed resultaat: aan het einde van de dag zijn er mooie oplossingen aangedragen voor de kwesties die vandaag aan de kaak gesteld zijn.


16:00 - KIJK TERUG: Slot G1000 Rotterdam met burgemeester Aboutaleb


15:29 - G1000 Rotterdam wordt knallend afgesloten met de dansen van La Familia, en heel het publiek doet gezellig mee!

 

 

 
 
15:15 - Burgermeester Aboutaleb praat mee tijdens G1000 Rotterdam
Burgemeester Aboutaleb was er 's morgens bij met een videoboodschap, 's middags kwam hij persoonlijk naar De Doelen om te kijken hoe het ging met alle deelnemers, voor hij het podium op ging om vragen te beantwoorden en mee te discussiëren.


 
 
15:10 - Het zit er alweer bijna op. De deelnemers zijn tevreden over het eindresultaat!

 

 

 
15:13 - Burgemeester Aboutaleb brengt de deelnemers een bezoekje tijdens de tweede ronde van de dialoogsessies
 

 
 

14:45 - Verdiepingsprogramma G1000 Rotterdam biedt inzichten om tot oplossingen te komen  
Met het verdiepingsprogramma werd ingegaan op de gestelde vragen die in de dialoog naar voren kwamen. Zo werd er met talk-theater multi-artistiek op ingegaan en kwamen religieuze leiders bijeen om op bepaalde vragen te reageren en meer informatie te geven.


 
 
14:26 - De tweede ronde van de dialoogsessies ging van start na de lunch
Na de lunch ging het programma door met de tweede ronde van dialoogsessies. De groepen schoven opnieuw aan en gingen verder aan de slag met de vraag die in de eerste ronde al opgesteld was. Met post-it-notes, markeerstiften, losse blaadjes, plakband en nog meer creativiteit werden de oplossingen aangedragen en op grote vellen papier genoteerd.

 
14:22 - Liesbeth Levy van LOKAAL praat over G1000
Liesbeth Levy is de directrice van LOKAAL, de organisatie achter G1000. Zij is een van de aanjagers van het project. Het plan voor deze burgertop begon na de aanslag op Charlie Hebdo, waarbij burgemeester Aboutaleb opriep om met elkaar in gesprek te gaan. Liesbeth vertelt hoe G1000 tot stand is gekomen.  


 
 

13:47 - Met z'n allen werken aan vrede
Vrede in Rotterdam (en in Nederland) is het grote thema vandaag op G1000, de burgertop in De Doelen. Diverse Rotterdammers geven daar al hun eigen draai aan en zij gaven vandaag een lezing, workshop of demonstratie daarvan aan de deelnemers van G1000.
13:15 - Tijdens het verdiepingsprogramma tweeten de kandidaten over de thema's die besproken worden
 
 
 

 
12:45 - Hoe bewaren we de vrede in onze stad?
1500 Rotterdammers zijn vandaag met elkaar in gesprek over de stad, met als centrale vraag: hoe bewaren we de vrede? Rond 150 tafels gaan zij met dit thema aan de slag onder leiding van tafelvoorzitters.

 
12:05 - Tweets van deelnemers G1000 Rotterdam tijdens 'Dialoog Deel 1'
 

 
11:31 - Het dagprograma is al in volle gang!
Alle deelnemers zijn nu bezig met het eerste gedeelte "Dialoog Deel 1", waar er zogenoemde dialoogtafels zijn ingericht met vijf thema's: onderwijs & opvoeding, identiteit, radicalisering, social media en samenleven in de wijk. Deze dialoogtafels worden geleid door tafelvoorzitters.

 
11:07 - Verslaggever Roelof interviewt de directeur van Lokaal Rotterdam, de initiatiefnemer van het evenement, Liesbeth Levy. Het interview komt later op het liveblog te staan!

 
10:18 - Kijk live mee naar de opening van G1000 in de Doelen!
 
10:10 - Opening door Wilfried de Jong
Wilfried de Jong verrichtte iets na 10.00 uur de officiële opening van G1000. Hij zei: “Vandaag staat ons een groot avontuur te wachten. We gaan aan de slag met de vraag: hoe bewaren we de vrede in onze stad? Dat is een spannend en mooi thema: het belooft een bijzondere dag te worden.”


09:10 - Deze deelnemer is er in ieder geval klaar voor! 
 
09:00 - De deuren zijn geopend!


 
08:30 - Tafelvoorzitters stappen de Doelen binnen
De G1000 draait om dialoog en discussie met elkaar. Deze discussies worden geleid door tafelvoorzitters: mensen uit de stad die zich daarvoor hebben opgegeven. Al vanaf een uur of acht komen deze mensen De Doelen binnen. Eerst maar een paar, maar rond de klok van 08.30 uur staat de rij van enthousiastelingen al tot buiten de deur. Zodra de opening van de dag achter de rug is, zullen zij zich over de 150 tafels verspreiden om de gesprekken te leiden.
 Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services