Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bijzondere Sint Jan viering in het Kralingse Bos

Bijzondere Sint Jan viering in het Kralingse Bos

Gepubliceerd: Maandag 27 juni 2016 08:10

In het Kralingse Bos hebben de leerlingen van Vrije School Rotterdam West op vrijdag 24 juni Sint Jan gevierd. Hierbij werd een bijzondere koppeling gemaakt met het São João. Een Kaapverdiaanse viering waarin de geboorte van de heilige Sint Johannes wordt gecombineerd met dans en een trommeloptocht.

Het werd een vrolijk zomerfeest met bloemenkransen, zang en dans in de groene omgeving aan het Langepad. Alle kinderen droegen een bloemenkrans die voor deze gelegenheid door hun ouders is gemaakt. In de middag voegden ouders zich bij de groep om het einde van het feest mee te vieren.Voor de jonge school uit Rotterdam West was het de eerste keer dat Sint Jan gevierd werd.

Verbinding met de wijk
Met hulp van ouders gaat de school actief de verbondenheid met de wijk aan. De wens is dat leerlingen binnen de school het beste van buiten krijgen. Tijdens Sint Jan zorgden Kaapverdiaanse trommelaars voor opzwepende trommelmuziek. Dit 'muzikaal vuur' diende in deze viering als symbolische vervanging voor het Sint-Jansvuur. São João is het oudste multiculturele festival van Rotterdam. Op het Heemraadsplein, de plek waar het feest sinds oudsher gevierd wordt, is een tijd geleden een Portugees naambord opgehangen.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services