Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Arab Film Festival hoopt beeld van Arabische gemeenschap in Europa te nuanceren

Arab Film Festival hoopt beeld van Arabische gemeenschap in Europa te nuanceren

Gepubliceerd: Donderdag 12 oktober 2017 16:42

Het Arab Film Festival is begonnen. Tot en met dit weekend spelen er films uit - en rond thema’s uit de Arabische wereld in Cinerama. Het doel is een genuanceerd beeld van de Arabische gemeenschap in Europa te creëren.“Er is een vrij eenzijdig beeld van de Arabische wereld. Met best veel vooroordelen. Ik hoop dat zo’n festival er wat verandering in kan aanbrengen”, vertelt Shariff Nasr. Hij is bestuurslid van het Arab Film Festival.

De bezoekers stromen langzaam binnen voor de openingsfilm. “Ik ben hier eigenlijk om te kijken: hoe gaan Europese mensen een Arabische film ontvangen. Ik wil dat gewoon zien”, vertelt een bezoeker. “Ik hoop een regisseur of misschien wel een beroemde acteur te ontmoeten”, vertelt een ander. Het is volgens directeur Rosh Abdel Fatah slecht gesteld met het aanbod van Arabische films in Nederland. “Het aanbod is minimaal. Je kunt één keer in het jaar hier echt Arabische films kijken”, besluit hij.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services