Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
48 Hour Film Project 2017

48 Hour Film Project 2017

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2017 14:08

Het 48 Hour Film Project Rotterdam is een filmwedstrijd waarbij teams de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te maken. Het deelnemersveld loopt uiteen van amateurs en studenten tot aan doorgewinterde professionals en zelfs Gouden Kalf-winnaars. In september 2017 werden er in totaal 48 korte films gemaakt en alle inzendingen worden vertoond bij OPEN Rotterdam!

Aflevering 4
In aflevering 4 zie je drie inzendingen uit het lichte filmgenre. We beginnen de uitzending met 'Laat Lopen', een luchtige liefdesfilm over een hardloper die zijn nieuwe hobby wel erg serieus neemt. De tweede film heet 'Exit' en werd opgenomen in de Noordsingel gevangenis. Op deze bijzondere locatie werd een script verfilmd met een mooie plotwending. De derde en laatste 48 Hour film heet 'Levensbeperkt', een inzending die veel waardering kreeg van de jury. Een zeer humoristisch verhaal met een overleden werkzoekende in de hoofdrol. Het klinkt absurd en dat is het ook!

 
 
Aflevering 3
In aflevering 3 zie je drie bijzondere films, waaronder die van de winnende regisseur van 2016. We starten de uitzending met 'Flippercasting', een thriller met humoristische elementen, die werd opgenomen in het Rotterdamse flipperkastmuseum op Katendrecht. Daarna zien we de indringende film 'De Wedergeboorte van het Beest' over een mysterieus wezen dat zijn zelfvertrouwen is verloren. De derde en laatste film heet 'Omdat we broers zijn'. Deze Mockumentary werd gemaakt door Marc Eikelenboom, de winnende regisseur van het 48 Hour Film Project Rotterdam in 2016. In 2017 niet de hoofdprijs voor hem, maar wel een prachtige film.

Aflevering 2
In aflevering 2 zie je vier bijzondere films. We starten met 'In Neon', een bijzondere thriller die werd opgenomen in de neon glasblazerij op het Noordereiland. Film 2 heeft de titel Schoon Genoeg. Tijdens de opnames raakte de auto van de hoofdpersonen te water vanwege een stuurfout. Het team maakte van de nood een deugd... De derde productie heet 'Wasted' en kan gezien worden als een aanklacht tegen de verspilling van plastic. En de laatste film van deze aflevering draagt de titel 'What Goes Up'. Een behoorlijke stevige zwarte komedie, die speelt met de sentimenten tussen Amsterdam en Rotterdam. Voor ieder wat wils dus!Aflevering 1
In aflevering 1 zie je drie bijzondere films. We starten met 'The First Hundred Years are the hardest', een mooie en komische inzending over levensgeluk. De film werd grotendeels opgenomen op het Eiland van Brienenoord. Film 2 heeft de titel Inhibit en toont qua verhaallijn gelijkenissen met Jungle Book. De hoofdpersoon groeit op in de natuur en maakt de stap naar de bewoonde wereld. De derde productie heet 'Imagine' en is één van de prijswinnaars van het 48 Hour Film Project. Actrice Anke van 't Hof ontving de award voor Beste Actrice voor haar prachtige rol als vrouw, die een jongere versie van zichzelf aan de telefoon krijgt.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services